Wij zijn 7/7 bereikbaar! Klik hier bij noodgevallen.

­
Sparen en beleggen voor Particulieren
Langetermijnsparen (fiscaal)
shutterstock_Pension

Lange termijnsparen: sparen voor een aanvullend pensioen

Uw pensioen voorbereiden met P&V Langetermijnsparen

Langetermijnsparen

Hoe werkt het ?

U bouwt een mooi aanvullend pensioen op

Met P&V Langetermijnsparen stort u naar keuze maandelijks of jaarlijks een bedrag. Zo bouwt u een mooi pensioenkapitaal op. Op de gestorte premies krijgt u gegarandeerde intresten*, die op hun beurt ook weer intresten opbrengen. Zo groeit uw pensioenkapitaal elk jaar aan. Bovendien is het gespaarde bedrag 100% beschermd.

*De rentevoet voor toekomstige stortingen kan wijzigen tijdens de looptijd van het contract, zowel naar beneden als naar boven.

De fiscus beloont uw spaarinspanningen

U mag jaarlijks maximum 2.260 euro storten in een contract P&V Langetermijnsparen. Hoe groot het werkelijke maximumbedrag is, hangt af van uw beroepsinkomen. Het bedrag dat u fiscaal kunt inbrengen, wordt als volgt berekend: 169,20 euro + 6% van uw netto belastbaar inkomen. Met een maximumgrens van 2.260 euro.

Op het gestorte bedrag geniet u een belastingvermindering van maar liefst 30% (verhoogd met de gemeentebelasting)*. Stel dat u 2.260 euro stort, dan krijgt u 678 euro terug bij de volgende belastingaanslag.

*indien aan alle wettelijke voorwaarden is voldaan. De fiscale behandeling kan in de toekomst onderhevig zijn aan wijzigingen.

Loopt uw hypothecaire lening nog? Dan is langetermijnsparen zelden interessant

U kunt de kapitaalaflossingen voor de lening van uw woning gedeeltelijk inbrengen in uw belastingaangifte en zo genieten van een belastingvermindering. Over het algemeen zit u met die kapitaalaflossingen al aan het maximaal aftrekbare bedrag en is een contract Langetermijnsparen niet meer interessant. In dat geval kunt u immers uw premies niet meer aftrekken en hebt dan geen belastingvoordeel meer.

Enkel wanneer u met uw kapitaalaflossingen nog niet aan het fiscaal plafond zit (dat is afhankelijk van uw beroepsinkomen) kan het interessant zijn om een contract P&V Langetermijnsparen af te sluiten.

Voor advies op maat kan u ons hier steeds bereiken.